Populära inlägg

tisdag 16 juli 2013

Gös/Abborre i Vackra Stockholm.

Det hela började med att jag ville köra lite lättare fiske i strömmen efter gösarna.Som de flesta vet har ju gösfisket blivit väldigt dåligt... extremt dåligt iallafall om man vill ha lite större fisk i city.Men hindrar det en galenpanna till sportfiskare? Nej såklart inte =) När mörkret smyger över som ett skynke är man lycklig. Man vet att gösen KAN ju vända och sluka jiggen som det vore en hamburgare från donken.Jag "Rikard" Matteus och Mr Chrill tog pendeltåget o smög runt broarna och alla hålor "där man får fiska såklart"som vi kunde finna och där det stått fisk förut.

Inte ett liv... Känner pressen att händer det inget snart kommer jag sumpa både min tilltro på platser och att det ens finns fisk i den här stan för mina polare!

Ger Gösarna en sista chans nere vid bron då! tänker jag för mig själv och släpar med boysen ner på strömsbron.

I lampskenet ser man ryggarna som sakta siluetter glider förbi.Det är lika spännande varje gång man kommer "De första två timmarna"när man ska fiska på ytgående gös..Med van känsla kastar man ner jiggen och försöker reta stockholms vackra guld till hugg men vill dom? NEJ! Simmar förbi i sakta mak eller flyttar sig från betena som det vore att dom vill ha kravmärkta jiggar! Som vanligt med andra ord..

Då händer det som man väntar på. Matteus lyckas få en fisk i ca trekilossklassen att vända på en enorm jigg och det säger pang! panik, skruva ihop sänkhåv och tipsen haglar.Fisken bråkar i ytan sen hör man det sista man vill höra. NEEEEJ! Feck tänkte jag, fisken var borta och tystnaden lade sig över bron igen... Så kan det gå och det var den enda gösen som riktigt frestades på natten.

Matteus lämnade sällskapet mitt i natten och jag och Chrill väntade på morgonöset. Det är så kul när borrarna går igång när man metar men denna gång hade vi inte metutrustningen med oss... Bara jiggar!
Då började jag tänka på det här med dropshotfisket.Har hyffsad koll på hur dom gör tacklena så jag meckade ihop två till mig och Chrill. Och vilket drag det blev... Inga stora fiskar inga jättemängder på land men det högg i princip på varje kast hela morgonen! Småfisk kan ge glädje efter att tittat på fisk som inte brytt sig hela natten så vi var lyckliga! Jättekul  morgon och Mr Chrill är utnämnd till Borrekungen.

 Mr Crill vid Af Chapman och en borre.

 

Jag själv med en ytterst tidig grönis.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar