Populära inlägg

torsdag 27 juli 2017

170726 Nytt PB på spegelkarp

Makalöst... Ligger i tältet.Precis lagt mig för att vila och klockan 23:30 slår larmet på på vänstra spöt som en galning och jag känner igen det där arga pipet. Utan tvekan en karp! slänger mig ut ur tältet och ser linan flödar ut från shimanon fast jag hårdspänt baitrunnern och Fordhamspöt viker sig fint som fan åt vänster. Det gör det absolut inte sämre att det är en skitsnygg kombo. tar tag i spöt o lyfter emot. Tunga gungningar möter upp och jag tänker direkt att den är större än min första.Fisken är ganska snäll men tuffar på mot snags så jag sätter bra press på fisken och den blir astjurig och går ännu hårdare.

Tänker nånstans för mig själv att nu kommer det gå åt helvete för jag har typ 365 000 näckrosblad utanför och känner att efter några tunga dragningar att det tar emot... Men sen när har en fisk börjat bestämma över mig. Nä aldrig så jag lyfter spöt ordentligt och backar emot och det bara släpper och fisken bara glider igenom alla snags som det är smör! beredd med håven denna gång till max och helt plötsligt är hon bara i och jag bara står o gapar. Aldrig fått en så här stor karp så jag blir helt ledlös.
skickar meddelande till en ny bekant på ett annat swim av sjön och frågar om jag kan få hjälp när det ljusnar med bilder och det var i princip självklart. Snabbvägde fisken med karpsäck och den visar makalösa 12,67kg men visste så klart att säckvikten skulle bort med men ändå! säckar bjässen och försökte sova lite men det var inte lätt efter denna fight och skakade som ett asplöv av adrenalin.
På morgonen var det fotodags och stabil vägning och fisken visade på makalösa 11,50kg! Nytt PB och första karpen över magiska tio kg.Så otroligt glad över denna fisk så det inte är sant.Det tog sjutton pass för första över tio kg och det har varit värt varenda minut.
Stunden var dags att se henne simma hem.Makalös känsla och jag hoppas att få se henne igen i framtiden. Första tian men inte sista fisken! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar